matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wysokość trójkąta
Onyś:
Punkty A= (1, −2) i C= (4,2) są dwoma wierzchołkami trójkąta równobocznego ABC. Oblicz wysokość tego trójkąta. Proszę o pomoc.
20 wrz 20:42
Bogdan:
|AB|
h =
√
3
2
20 wrz 23:24