a
Use: Pytanie do granic funkcji;
Zastanawiam sie dlaczego przy liczeniu granic funkcji gdy x dąży do jakiejs liczby nie mozemy
stosowac wyciągania najwiekszych poteg przed nawias

prosilbym o jakis przyklad bo do tej
pory jeszcze nie spotkalem sie zeby przy takiej operacji granica wychodzila niepoprawnie
5 cze 17:10
Basia: możemy; tylko to nic nie daje, bo nadal dostajemy wyrażenia nieoznaczone
| | | | 1+∞ | | +∞ | |
limx→2− |
| = |
| = |
| |
| | | | 1−∞ | | −∞ | |
symbol nieoznaczony; nie wiadomo co to jest
czyli metoda się nie sprawdziła
5 cze 17:14
Use: a dlaczego wg ciebie 4/x
2 to nieskonczonosc

wg mnie to 1 gdy x dazy do 2 bo podstawie 2 za
x i jest 4 wytlumaczysz ?
5 cze 17:21
Basia: tak to jest jak się o czym innym myśli
| | 1+1 | | 2 | |
oczywiście jest |
| = |
| |
| | 1−1 | | 0 | |
i nie wiadomo czy to + czy −
∞
5 cze 17:24