5 cze 15:58
Basia: (1) i (2) dobrze chociaż zapis trochę niepoprawny
= limn→+∞ 3n3 = +∞
= limn→+∞ −2n8 = −∞
(3) obliczenia są dobre. a w końcówce błąd
granica licznika = +∞ (no i całości też)
gdzie Ci n uciekło ?
5 cze 16:05
Ajtek:
Pierwsze dwa wyglądają ok. Trzeci mi się nie podoba.
5 cze 16:08
Ajtek:
Witaj
Basia 
.
5 cze 16:09
Basia: Witaj
Ajtek
5 cze 16:12
pawel95: Przy (1) i (2) zapomniałem o lim na końcu

Bardzo dziękuje za korektę.
Natomiast przy (3) kompletnie pogubiłem się co zrobić w tym kroku −−−>
https://www.dropbox.com/s/pm8vcw37phohzie/przyk.3.png . Bo tak mam 4
przed całym nawiasem ,natomiast w nawiasie mam :
√+∞ * 3 i
√+∞ * 3 .
5 cze 16:14
Basia:
3*(+∞) = +∞
√+∞ = +∞
(+∞)+(+∞) = +∞
oczywiście w języku granic, bo uczciwie mówiąc te zapisy nie są poprawne
5 cze 16:41
pawel95: A co z tą 4 przed nawiasem?
5 cze 19:44
pawel95: up
5 cze 21:33
Ajtek:
Ta czwórka de facto nie jest istotna w tym przykładzie (nie ma przed nią minusa). W liczniku
masz ∞+∞=∞. Jak przemnożysz ∞ przez tą czwórkę to otrzymasz ∞.
5 cze 21:42
pawel95: Aaa, dziękuje bardzo
5 cze 21:55