a
aaaaaaaaaa: b) −25x= 156
c) 2x : 5= −4
d) 3y+6,4= 12,4
5 cze 15:43
aaaaaaaaaa: b i c
5 cze 15:45
Cusack: pokaż swoje obliczenia.
5 cze 15:47
5-latek : Jaki poziom gimnazjum czy liceum bo od tego zalezy poziom tlumaczenia jak to zrobic .
| | 2x | |
A przyklad c zapisz tak |
| =−4 |
| | 5 | |
5 cze 16:06
aaaaaaaaaa: podstawowka
5 cze 16:29
monika: b)−25x=156/:(−25)
x=−6,24
c)2x:5=−4/:5
2x=−0.8/:2
x=−0,4
d)3y+6,4=12,4
3y=12,4−6,4
3y=6/:3
y=2
5 cze 17:43
Dziabong: @monika
Przykład c jest źle.
5 cze 17:58