biedny_studenciak: Pomóżcie mi rozkminić te prawdopodobieństwo:
a) co najmniej 2 ale nie więcej niż 6
P( 2 ≤ x ≤ 6 ) = P ( x ≤ 6 ) − P ( x ≤ 1 )
b) więcej niż 2 ale nie mniej niż 6
P ( 2 < x < 6 ) = P ( x ≤ 5 ) − P ( x ≤ 2 )
c) co najmniej 2 ale mniej niż 6
P (2 ≤ x < 6 ) = P ( x ≤ 5 ) − P ( x ≤ 1 )
d) więcej niż 2 ale co najwyżej 6
P ( 2 < x ≤ ) = P ( x ≤ 6 ) − P ( x ≤ 2 )
Jak do tego dojść? nie rozumiem tych znaków, i tego po znaku " = " ? Skąd to wiadomo?
5 cze 13:06
biedny_studenciak: bardzo proszę o pomoc, bez tego ani rusz dalej z zadaniami
5 cze 13:17
biedny_studenciak: nikt nie wie jak mi pomoc?
5 cze 13:37