5 cze 12:55
lez: ja ci pomoge
5 cze 12:58
lez: tego sie nie da rozpisac. pozostaw to w tej formie
Ω
5 cze 12:59
Akemi: No właśnie muszę to zapisać... nawet w postaci potęgi liczby 2.

Za nic w świecie nie umiem
wyciągnąć tego z pierwiastków.
5 cze 13:00
Jolanta : a jakie jest polecenie ,bo można i tak zapisac
4√2√2=4*21/2*21/4=22*21/2*21/4=211/4
5 cze 13:11
Akemi: Kombinując, wyszło mi to samo, choć miałam dużo ułamków podczas wyciągania

Polecenie: Liczba (...) zapisana w postaci potęgi liczby 2 to:
a) 2
2 i
12, b) 2
2 i
34 c) 2
2 d) 2
3
5 cze 13:19
5 cze 13:29
Akemi: Dzięki
5 cze 13:29