matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy PROSZĘ ! ;(
alla:
zbadaj czy istnieje taki kat ostry α jak a) sin α +3/5 i cos α=4/5 b: tg α=3/4 i ctg α=1/3 c)tg α=3/4 i sin α =3/5 d) sin α=1/3 i cos α =p{3)/2
5 cze 06:46
krystek:
3
4
a)(
)
2
+(
)
2
=1 tak
5
5
3
1
b)(
)*(
=1? nie pozostałe samodzielnie
4
3
5 cze 09:07