pomocyyy!!!
klaaa: zbadaj czy istnieje taki kat ostry α jak
a) sin α +3/5 i cos α=4/5
b: tg α=3/4 i ctg α=1/3
c)tg α=3/4 i sin α =3/5
d) sin α=1/3 i cos α =p{3)/2
4 cze 23:04
Nienor: a) wrzuć do jedynki i sprawdź czy się zgadza
b) tgα*ctgα=1
c) to co w a
4 cze 23:11
klaaa: a dokładniej bo nie było mni na lekcji i nic nie rozumiem pomóżcie mi bo mam tpo na jutro
prosze

! muszą byc obliczenia
4 cze 23:50
Nienor: Znasz zależność:
sin2α+cos2α=1, sprawdź czy dla podanych dla przez Ciebie wartości jest spełniona.
4 cze 23:54