matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Paweł:
Wyznacz wyraz o numerze k+1 w ciągu określonym wzorem ogólnym bn=(2
3
4
) do potęgi 2n−1
4 cze 19:53
JAPON1A:
b
n
= (11/4)
2n−1
11
b
k+1
= (
)
2k+1
4
4 cze 19:55
Paweł:
A nie będzie samo 2k? 2k+1−1?
4 cze 19:59
...:
2(k+1)−1=2k+2−1=2k+1
4 cze 20:03