matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
akante:
h=6 66 stopni tam jest i 28 stopni obliczy ktos boki?
jak to obliczyc dzial trygonometria
4 cze 19:26
Mila:
W ΔADC:
h
6
6
sin66
0
=
⇔sin66
0
=
⇔0,9≈
⇔0,9b=6
b
b
b
20
b=
6:0,9=60:9=
3
tg66
0
≈2,25
h
tg66
0
=
AD
6
2,25=
|AD|
2,25*|AD|=6
6
|AD|=
≈2,7
2,25
Oblicz w podobny sposób a,|DB| w ΔCDB
4 cze 19:48