Statystyka - studia
O.: 1)Oblicz prawdopodobieństwo:
P(X≤2) dla x ~ N(1,4)
2) Rozwiąż równanie z niewiadomą z:
P(X≤z) = 0,95 dla N ~ N(1,4)
4 cze 18:15
wredulus_pospolitus:
drugi studencie/studentko ... skoro masz problem z takim zadaniem ... to znaczy że kompletnie
nie pojmujesz teorii ... baa ... na ćwiczeniach także nie bardzo uważałeś/−aś.
Więc pytanie brzmi −−− jak niby mielibyśmy Ci pomóc ?
4 cze 18:17
O.: Chciałam to zrobić w ten sposób,że mając rozwiązane zadanko z każdego typu będę rozwiązywać
inne analogicznie do nich...
4 cze 18:22
O.: Przyznaję,że nie poświęciłam zbyt dużo czasu na zgłębienie tematu,ale się właśnie staram to
naprawić..
4 cze 18:28
O.: w 2 zadanku ma być X ~ N(1,4) .
4 cze 18:42
O.: Zad 1 m=1 σ=2 α=0,05 P(u:lul ≥ u
0,05) = 0,05.
P(X≤2)=0,05
koniec weny...
4 cze 20:14