matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze
kaja:
Rozwiaż równania : a) (2x−1)/(5x+4)=2 b) (3+2x)/(x−5)=4x/(2x−1) c) (6x+1)/(5x−4)=−3 d) x/(6−2x)=2/(x−3)
4 cze 17:21
kaja:
prosze o pomoc
4 cze 17:33