matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
ANZ:
określamy pewne nowe działanie: * (nowe dzialanie)
2a+b
a*b=
2
jeśli x*(x*20)11 to ile równa się x
Proszę o dokładne wytłumaczenie
Z góry dziękuję
20 wrz 18:52
AS:
Według mnie to tak D = x*A*11 gdzie A = x*20
2*x + 20
A =
= x + 10
2
2*A + 11
2*(x + 10) + 11
2*x + 31
D =
=
=
2
2
2
20 wrz 19:01