kongruencja
MateuszZ: Bardzo prosze o pomoc

:
Rozwiązać układy kongruencji:
x=7(mod33),x=3(mod63)
i jeszcze taka uwaga zamiast równa sie ma byc przystawanie czyli 3 kreski
w tym zadaniu wyszedl mi uklad sprzeczny i wlasnie nie wiem czy moze taki wyjsc wiec dlatego
prosze o pomoc
4 cze 08:17
Artur z miasta Neptuna:
Po co dublujesz temat?
Napisz nam tutaj jak rozwiazujesz.
Oczywiscie ze moze wjsc uklad sprzeczny
Pierwszym symptomem (co nie znaczy ze wtedy na pewno jest sprzeczny uklad) to NWD(33,63) =3 ...
czyli nie sa one wzglednie pierwsze
4 cze 08:35