Rozwiąż równania:
Anka: Rozwiąż równania: x2−6x+9/x−4=1 , x2−6x+5/x−3=0
4 cze 00:54
jakubs: W 1 przypadku x2−6x+9=x−4, a w 2 przypadku wystarczy sprawdzić, kiedy x2−6x+5=0.
4 cze 01:03
Anka: nie wiem o co chodzi
4 cze 01:06
jakubs: A wiesz jak rozwiązywać proste równania kwadratowe?
4 cze 01:08
Anka: no niby tak ale zależy mi by to zrobić dobrze bo to praca kontrolna
4 cze 01:10
jakubs: Wystarczy Δ=b
2−4ac policzyć
To chyba nie takie trudne co?
4 cze 01:17
Anka: może jstem ciemna deltę umnię policzyć ale możęsz mi to napisać od początku do końca .Bardzo
proszę jeśli to nie problem.Proszę, proszę
4 cze 01:27
ZKS:
A gdzie dziedzina? Przed jakimkolwiek przekształceniami zawsze należy ustalić dziedzinę.
4 cze 01:37
Anka: no właśnie jak patrzyłam w notatki to była tam dziedzina jak możesz to bardzo proszę oblicz mi
to
4 cze 01:43
Anka:
5 cze 22:21