matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakich n zależność ta jest prawdziwa?
angelica:
Dla jakich n zależność ta jest prawdziwa?
n
0
n
n
+
=2
n!
n!
mi wyszło, że
+
=2
n!
n!
czyli cokolwiek nie podstawię , to i tak będzie 1+1=2
3 cze 23:23
wredulus_pospolitus:
tak ... to dla dowolnego n∊N
+
będzie zachodziło (bo tylko dla takich n dwumian Newtona ma sens)
3 cze 23:24