matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
FUNKCJE
XYZ:
Wyznacz dziedzinę funkcji f jeśli:
x−2
f(X) =
x
3
+x
2
−4x−4
x+1
f(x) =
x
2
+x−12
2x−3
f(x) =
x
2
−3x+2
3 cze 19:31
Kostek:
a) x
3
+x
2
−4x−4≠0 x
2
(x−1)−4(x+1)≠0 (x+1)(x−2)(x+2) D=R\{−2,−1,1}
3 cze 19:44