matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja uwikłana
Beata:
Sprawdź czy podane równanie określa funkcje uwikłaną y=y(x) spełniającą warunek y(x
0
)=y
0
. Jeżeli tak to oblicz pochodną tej funkcji w punkcie x
0
1) x
3
+y
3
−3xy=0 , y(1)=0
3 cze 17:06