fizyka
tt: Cześć
może mi ktoś pomóc w obliczeniach?
2) I
1=NI
0+Nmd
2
L− to długość drutu
r−promień drutu
T−okres drgań wibratora nieobciążonego
T
1−okres drgań wibratora obciążonego znanymi masami
d−odległość osi walców od wibratora
N−liczba walców
m−masa
są 4−ry obciążniki które łącznie ważą 0,376g*10
−3kg
r−94.3mm*10
−3m
I
0=1/2*0,376g*10
−3kg*(94.3mm*10
−3m)
2=

mógłby ktoś pomóc bo nie wiem jak zrobić te kg i metry razem i jeszcze te 10
−3 ....
3 cze 11:41
aniabb: I0= 0,00167178812 kgm2
3 cze 11:56
tt: daj mi wędkę nie rybę ....
chciałbym, aby nie było właśnie takiego wyniku tylko z dziesiątka która jest podniesiona do
jakiejś tam potęgi....
3 cze 12:01
tt: pokaż mi jak to się robi, a później to już sobie sam resztę policzę
3 cze 12:01
aniabb: no to masz 1,67•10−3
3 cze 12:07
3 cze 12:08
tt: O SUPER DZIĘKUJĘ
3 cze 12:22