Rozwiąż graficznie układy równań.
domisimply: Rozwiąż graficznie układy równań.
Proszę o ratunek, bo męczę się już od południa i straciłam nadzieję na to, że to dobrze
zrobię...
{y = 2x−2
{(x − 312)2 + (y − 412)2 = 1412
{y = (12)|x|
{x2 + y2 = 54
{y = 2x−3 − 1
{(y + 12x − 3)(y − 3) = 0
{y = 2x * 2|x|
{y − 34x + 314
2 cze 23:21
aniabb:

graficznie to znaczy na rysunku

( jak ładnie w kratkach to można odczytać jak nie to
zostawiasz )
przypomnij sobie wzory skróconego mnożenia
niebieska y=2
x−2
zielony okrąg ta druga
czerwone kropki to rozwiązanie
3 cze 11:51
aniabb:

z 14,5 zrobiłam 12,5 o dlatego mi wyszło tak krzywo

POPRAWKA
są 2 rozwiązania
x=2 y=1
x=5 y=8
3 cze 12:04