statystyka
z.: Pytano osoby w wieku od 20 do 30 roku życia czym kierują się przy zakupie ubrań ceną czy marką.
Na 1000 osób 845 stwierdziło, że interesuje ich przede wszystkim cena. Wyznacz przedział
ufności dla tej grupy osób, która kieruje się przede wszystkim marką.
2 cze 22:01
aniabb:
średnia p = 155/1000 = 0,155
wariancja δ2=0,155•0,845= 0,130975
odchylenie std. δ=0,3619
z braku jakichkolwiek innych założeń można na upartego zrobić
przedział ufności 0,155 ± 0,3619 czyli (0 ; 0,5169)
3 cze 12:56