ciągi geometryczne
Leon: zad 1
oblicz cztery początkowe wyrazy ciągu sprawdź czy jest to ciąg geometryczny:
an = n−7
zad 2
oblicz sumę S6 ciągu geometrycznego jesli a1=18 a2=6
zad 3
Pani kasia zlozyla w banku kwote 10000 zł na lokatę oprocentowana 4 % rocznie. oblicz jaką
kwotę odbierze po 5 latach jeśli odsetki będą kapitalizowane co :
a) kwartał
b) rok
zad 4
oblicz cztery początkowe wyrazu ciągu sprawdź czy jest to ciąg geometryczny
an = 5/ 2n
zad5
wyznacz monotoniczny ciąg geometryczny jeżeli:
a2=2 a5=4,5
2 cze 18:26
bezendu:
Zadanie 1
a1=−6
a2=−5
a3=−4
a4=−3
nie jest to ciąg geometryczny
2 cze 18:30
Leon: a reszta zadań − ktoś potrafi

?
2 cze 18:39
2 cze 18:42