.
Natalia: | | 3 | | 1 | |
W technikum budowlanym |
| maturzystów będzie zdawać na wyższe uczelnie państwowe, |
| |
| | 4 | | 6 | |
zamierza studiować w prywatnych uczelniach, a pozostałych 20 osób chcę po skończeniu skzoły
pójść do pracy. Ilu maturzystów jest w tym technikum?
Błagam o pomoc
20 wrz 16:44
em: 34 = 912
16 = 212
1 − 912 − 212 = 1212 − 1112 = 112
więc: 20 = 112
20 wrz 16:58
damorka: pomagam
20 wrz 16:59
damorka: aa już nie trzeba
20 wrz 17:00
funny: dziekuje , wynik wychodzi prawidłowy. Mogłabys mi tylko wyjaśnic, skąd wziełas tą 1 ? bo nie
bardzo rozumiem.
20 wrz 17:04
em: 1 to wszyscy uczniowie w technikum
20 wrz 17:21