wykonaj ,podaj odpowiednie założenia .
ola:
2 cze 17:22
2 cze 17:24
ola: | 2x−4 | | 2x−1 | | 4x−2 | |
| * |
| : |
| |
| 3x+9 | | 5x−10 | | 15x+45 | |
2 cze 17:31
bezendu: link u góry
2 cze 17:33
ola: wiem ale chce zobaczyć dokładny wynik i rozwiązanie bo nie wiem czy dobrze robie
2 cze 17:34
bezendu:
no to wstaw swoje obliczenia to zobaczymy czy masz poprawnie
2 cze 17:38
ola: | 2(x−2) | | 2x−1 | | 15x+45 | |
| * |
| * |
| A dziedzina x+3=0 x=−3 lub x−2=0 x=2 lub |
| 3(x+3) | | 5(x−2) | | 2(2x−1) | |
2 cze 17:43
bezendu:
3x+9≠0
3x≠−9
x≠−3
5x−10≠0
5x≠10
x≠2
15x+45≠0
15x≠−45
x≠−15
4x−2≠0
4x≠2
2 cze 17:51
ola: Dzieki wielkie
2 cze 17:54