matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż graficznie równanie.
domisimply:
Rozwiąż graficznie równanie: (
1
3
)
x
+
3
x
= 0
2 cze 17:06
ICSP:
1
3
(
)
x
= −
3
x
1
f(x) = (
)
x
3
3
g(x) = −
x
narysuj w jednym ukłądzie współżednych f(x) oraz g(x). Miejsce przecięcia będzie rozwiązaniem równania
2 cze 17:14