oblicz pole
kas: S= 36 * pi = 36 *3,14 = 113,04
Oblicz pole zacieniowanej figury: S=113,04 − 16√5=?
2 cze 12:43
krystek: ?
2 cze 12:44
kas: Czy można wynik tego zadania zapisac inaczej, prosciej? Zadanie to: oblicz pole zacieniowanej
figury = Pole okregu minus Pole trojkata prostokatnego) czyli S=So−St , wyszlo mi S= 36*pi −
16*√5
2 cze 12:52
vitek1980: prościej?
no nie wiem, może wyłącz 4 przed nawias: S = 4(9π−4√5)
2 cze 15:01
vitek1980: prościej?
no nie wiem, może wyłącz 4 przed nawias: S = 4(9π−4√5)
2 cze 15:01