matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia algebraiczne
lalala:
Rozwiąż równanie: (a − 1)
2
− (a+4)
2
+ 2a +31= 0
1 cze 18:36
ICSP:
a
2
− 2a + 1 − a
2
− 8a − 16 + 2a + 31 = 0 −8a +16 = 0 −8a = − 16 8a = 16 a = 2
1 cze 18:38