wyznacz wspolczynnik we wzorze funkcji kwadratowej
Mleko: wyznacz wspolczynniki we wzorcze funkcji kwadratowej f(x)=ax2+bx+c, jezeli jej zbiorem
wartosci jest przedzial <−5,∞), natomiast zbiorem rozwiazan nierownosci f(x)<0 jest (−3,7)
1 cze 18:27
Eta:
x
1= −3 x
2= 7 , q= y
w= −5
| | x1+x2 | |
p=xw= |
| = 2 W(2,−5) |
| | 2 | |
f(x)= a(x+3)(x−7) i W(2, −5)
| | 1 | | 1 | | 4 | | 21 | |
f(x)= |
| (x+3)(x−7) =............ ⇒ f(x)= |
| x2− |
| x − |
| |
| | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | |
a=....... b=......... c=........
1 cze 18:46