Prosze o pomoc nie wiem kompletnie jak sie za to zabrać.
marcin3245: 1.Udowodnij, że jeśli A jest zbiorem nieskońćzonym, a B skończonym lub przeliczalnym, to A ∪ B
∼ A .
2. Czy istnieją takie zbiory X,Y I Z, że :
a) |P(x)|= ϰ0
b) |YY| = ϰ0
c) |NZ| = ϰ0
1 cze 15:17
marcin3245: Prosiłbym o pomoc, ponieważ naprawde nie wiem jak sie za to zabrac
1 cze 19:33
Antoni909: c) nie istnieje.
Nie wiem jak z a i b
2 cze 17:06
marcin3245: o dziekuję, a czy mogłby ktos jeszcze pomóc
2 cze 17:29
2 cze 17:56
michal89: a też nie istnieje a mógłby ktoś to formalnie dowieść
2 cze 20:35