u{1){tgα) u{sinα}{1 cosα) = u{1}{sinα} Pilne
67543: Udowodnij, iż
wynosi
20 wrz 15:15
67543: Sprawdzić tożsamość:
| 1 | | sinα | | 1 | |
| + |
| = |
|
|
| tgα | | 1 + cosα | | sinα | |
Zacząć od lewej strony.
Mam jeszcze 4 testy do rozwiązania.
20 wrz 16:33
67543: jak to zrobić bo nie zdążę...
20 wrz 18:03
67543: ctgα + sinα1 + cosα = secα
20 wrz 18:21
damorka: to ja w tym pierwszym pomogę
20 wrz 18:30
damorka: L= 1tgα + sinα1+cosα = cosαsinα + sinα1+cosα =u{ cosα + cos2α + sin2α }{
sinα + sinαcosα }= cosα+1sinα(1+cosα)= 1sinα = P
20 wrz 18:36