matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
asdf:
Witam
całka oznaczona: obliczyć obszar ograniczonymi krzywymi: y = lnx, y = 1, x = e
3
to będzie te pole?:
http://s13.postimg.org/tdmtxps47/ca_ka.png
e
3
≈ 20
+
31 maj 17:26
ff:
tak, wygodniej niż z logarytmem będzie: 2e
3
− ∫
1
3
e
y
dy
31 maj 17:53
asdf:
ok, dzieki
31 maj 18:08