matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
Maciej:
Oblicz pochodną X
2
+ 1 ________ X − 3 Dziękuję bardzo za pomoc!
31 maj 16:15
asdf:
f = f(x) g = g(x)
f
f'*g − g'*f
=
g
g
2
prosze!
31 maj 16:17
5-latek :
2x(x−3)−1(x
2
+1)
2x
2
−6x−x
2
−1
No to tak Panie student Maciek =
=
(x−3)
2
(x−3)
2
x
2
−6x−1
=
(x−3)
2
31 maj 17:29