CIĄGI
POMOCY: 1.Zbadaj monotoniczność ciągu an = −4n² + 2n + 5
2.Suma n wyrazów pewnego ciągu arytmetycznego dana jest wzorem Sn = n² + 2n Wyznacz różnicę
ciągu.
3.Liczby 2, x−4, x są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego. Wyznacz x.
31 maj 06:08
bezendu:
3)
(x−4)2=2x
x2−8x+16−2x=0
x2−6x+16=0
Δ=...
1) an=−4n2+2n+5
an+1=−4(n+1)+2(n+1)+5..
an+1−an=...
31 maj 06:58
wredulus_pospolitus:
S1 = a1
S2 − S1 = a2 = a1 +r
i masz juz 'r'
31 maj 08:43
5-latek : Pomocy i tak juz nie zajrzal ale
bezendu a
n+1=−4(n+1)
2+2(n+1)+5
31 maj 17:17