pierwiastek równiania
Mateusz: pierwiastkiem równania 5/(kreska ułamkowa) x+2 = 3 jest jaka liczba ?
30 maj 18:34
Basia: rozwiąż to się dowiesz
x≠ −2
5 = 3(x+2)
30 maj 18:36
30 maj 18:36
Mateusz: tak Mateusz , w mianowniku x+2
30 maj 18:39
Mateusz:
No to Basia ci juz prawie rozwiązała

rownanie liniowe chba nie sprawi kłopotu
30 maj 18:40
Mateusz: sprawi :c nie mam pojęcia jak sie je rozwiązuje
30 maj 18:42
bezendu:
3(x+2)=5
3x+6=5
3x=5−6
3x=−1
x=....
30 maj 18:45
Mateusz:
No nie zartuj, to musisz sie wziasc do roboty bo zaległości urosną:
3x+6=5 przenosisz wiadome na prawą a niewiadome na lewą co otrzymałes?
30 maj 18:45
Mateusz: aha już rozumiem , miałeś rację umiałem to tylko nie pomyślałem
30 maj 18:47