wartość wyrażenia , proszę
Mateusz: podaj wartość wyrażenia 2−x / x−2 (kreska ułamkowa) dla x= 1−√2
30 maj 18:17
Basia:
czy jakoś inaczej ?
| | x | |
bo napisałeś tak: 2 − |
| − 2 |
| | x | |
30 maj 18:38
Mateusz: miało byc 2−x w liczniku i x−2 w mianowniku
30 maj 18:41
bezendu:
do ułamków używaj U {} {} tylko bez przerwy już nie raz ktoś zwraca Ci uwagę na zapis a potem
sam widzisz wychodzą nie porozumienia więc zapisuj poprawnie treść zadania ( nikt nie jest
wróżką żeby się domyślać jak to ma wyglądać )
30 maj 18:48
Basia: a po co to liczyć
bezendu ?
| | 2−x | | −(−2+x) | | −(x−2) | |
f(x) = |
| = |
| = |
| = −1 |
| | x−2 | | x−2 | | x−2 | |
dla każdego x≠2
30 maj 18:49
bezendu:
nie trzeba liczyć ale chciałem mu po prostu rozpisać to
30 maj 18:50
Mateusz: dziękuje Wam
30 maj 18:55