Funkcja przedziałami liniowa
Matematyczka ^^: W ekonomi punktem krytycznym nazywany jest punkty, w którym linia przychodów przecina się z
linią kosztów. Wyznacz punkt krytyczny dla produkcji określonych wyrobów, jeżeli linią
przychodów jest wykres funkcji y=18x+1, linia kosztów− wykres funkcji y = 10x + 1500 a x jest
liczbą wyprodukowanych sztuk wyrobu. Przedstaw to graficznie oraz dobierz odpowiednią
jednostkę.
30 maj 13:22
pigor: ... z tego co piszesz rozwiąż sobie układ 2−óch równań liniowych (chyba klasa II gimnazjum)
y=18x+1 i y=10x+1500 i masz swój punkt krytyczny , ale nie zazdroszczę ...

wyniku
i rysowania . ...
30 maj 14:15