jak to zrobić?
misia: Oblicz pole trójkąta prostokątnego, w którym jeden z kątów ostrych jest dwukrotnie większy od
drugiego kąta, a suma długości przeciwprostokątnej i dłuższej przyprostokątnej jest równa 2√6
+ 6√2.
30 maj 13:19
Aga1.:

α+2α=90
0⇒α=30
0
a+c=2
√6+6
√2
Rozwiąż układ wyliczając a i c
P=
dokończ.
30 maj 13:33
misia: Nie miałam jeszcze sinα. Inaczej mi to rozwiazcie
30 maj 13:45
Jolanta : a wiesz już dlaczego jeden z katów ma 30 0 a drugi 600
30 maj 13:53
misia: Tak, to wiem
30 maj 14:36