matematykaszkolna.pl
praca Kipic: Co potrzeba zeby sie zarudnic czy tylko dowod osobisty wystarczy
30 maj 10:08
Nienor: zarudnic
30 maj 10:09
Kipic: zatrudnic np na ochroniarza albo na kelnera albo na rozstawiacza zarcia na polkach
30 maj 10:10
Mateusz: Zeby sie zatrudnić normalnie, legalnie na umowe o prace to trzeba troche wiecej niz dowod
30 maj 10:11
Basia: spytaj pracodawcę; to zależy i od niego, i od rodzaju pracy
30 maj 10:11
Kipic: no ja nie mam wyboru mam tylk odowod to nikt mnie nie przyjmnie a gdzie mozna np bez tych umow pracowac ?
30 maj 10:12
Mateusz: na ochroniarza trzeba miec chyba aktualne badania lekarskie w tym zakresie kelner−książeczka sanepidowska jesli sie nie myle rozstawiacz zarcia na połkach tez bo sami kasjerzy czy kasjerki muszą miec książeczki
30 maj 10:13
Basia: np. kelner musi mieć książeczkę zdrowia, a ochroniarz nie, ale pracodawca być może wymagać licencji i zaświadczenia o niekaralności; nie ma reguł
Kipic: a skad wziasc ta ksiazeczke zdrowia ?
Mateusz: bez umowy? wszędzie mozna jak sie tylko pracodawca zgodzi( i do czasu niezapowiedzianej kontroli) wtedy rzecz jasna nie potrzebujesz wiele a nawet nic
30 maj 10:14
Basia: pracodawca Ci powie; generalnie z sanepidu, ale najpierw robisz badania w sanepidzie wiedzą jakie
30 maj 10:15
Mateusz: z sanepidu oczywiscie to kosztuje zalezy w jakim miescie np u mnie chyba ze 120 zł
30 maj 10:15
Kipic: a w zasadzie trudo znalezc jakas robote jak sie chce na czarno bo ja o tmy narazie nic nie wiem
30 maj 10:30
yolo: rysunekUzasadnij, że bok kwadratu jest równy 1/3 średnicy
30 maj 13:12
5-latek : Jak rozmawiam teraz z kolegami ktorzy byli ochroniarzami to teraz nawet z 3 grupa niepelnosprwnosci jest bardzo trudno sie dostac. Wyszly nowe przepisy i trzeba miec juz 2 grupe niepelnosprawnosci (wieksze dodatcje dostaja ) a najlepiej pierwsza.
30 maj 16:11