równanie
Mateusz: Podaj CAŁKOWITE liczby spełniające równanie W(x) = 2x2(kwadrat)(2x−1)(1+2x)(2x+2)
28 maj 22:59
bezendu:
Tylko, że tu nie ma równania
28 maj 23:00
aza:
2x2=0 v 2x−1=0 v 1+2x=0 v 2x+2=0
dokończ... podaj te "x". które są liczbami całkowitymi
28 maj 23:01
Mateusz: rety chodziło mi o wielomian
28 maj 23:02
bezendu:
@aza a w którym miejscu jest
= bo ja nie mogę dojrzeć
28 maj 23:02
aza:
28 maj 23:02
Mateusz: to może ja jeszcze raz napiszę

W(x) = 2x2(2x−1)(1+2x)(2x+2) = 0
28 maj 23:04
bezendu: o i teraz jest poprawnie zapisane
28 maj 23:04
Mateusz: to jak będzie teraz ? tak jak podała aza czy inaczej ?
28 maj 23:07
bezendu:
ale Kolego to co Ci podała
aza nie jest juz gotowym rozwiązaniem ona Ci podała schemat,
rozwiązać musisz sam
28 maj 23:08
Mateusz: tzn wiem że muszę sam te "x" jakoś wyprowadzić , chciałe wiedzieć czy to jest poprawne
28 maj 23:10
bezendu: dobrze
28 maj 23:13