pomużcie prosze ;(
alla: wiedząc, ze sinus,kata ostrego α wnosi12/13 (dwanascie trzynastych) oblicz wartości
następujących wyrażeń :
a) tgα+ctgα
b)tgα−ctgα
c)tgα*ctgα
d)tgα:ctgα
28 maj 22:38
aza:
a= 12, c=13 to b
2= c
2−a
2 ⇒ c
2= 25 ⇒c= 5 , c>0
| | a | | 12 | | b | | 5 | |
tgα= |
| = |
| ctgα= |
| = |
| |
| | b | | 5 | | a | | 12 | |
i teraz licz.............
28 maj 22:43
aza:
piszemy "pom
óżcie" , bo poma
gamy
28 maj 22:44
bezendu:
pomóżcie bo pomoc
28 maj 22:45
aza:
A no tak , bo "pom
oc"
28 maj 22:47
alla: yyy jak to sie liczy

?
28 maj 22:48
aza:
| | 12 | | 5 | |
1/ |
| + |
| = ......... |
| | 5 | | 12 | |
| | 12 | | 5 | |
4/ |
| : |
| =.......... |
| | 5 | | 12 | |
a to już
podstawówka
28 maj 22:50
alla: dzięki
28 maj 22:51
aza:
28 maj 22:56