!!
Alka:

W tabeli przedstawiono niektóre dane dotyczące upraw truskawek w Polsce w latach 2002−2004
a) Ile ton truskawek zebrano w 2004 roku ?
b) O ile procent więcej truskawek niż w 2002r zebrano w 2004 r?
c) W 2004 r powierzchnia upraw truskawek była o 20% większa niż w 2003r. Jaką powierzchnię
zajmowały uprawy truskawek w 2003 roku ?
20 wrz 13:07
fff: fff
19 wrz 14:54
Michal: 2002r − zbiory = 150 tys.t
52,5 tys.ha x 1000 = 52500 ha
52500 ha x 3,5 t/ha = 183750 t 183750 t : 1000 = 183,75 tys.t
183,75 tys.t − 150 tys.t = 33,75 tys.t
W 2004r zebrano o 33,75 tys.t truskawek wiecej niż w 2002r.
26 wrz 20:15
diuuuupa: ccccccccccccciiiiiiiiiiiiiiiiiippppppppppppppaaaaaaaaaaaaaa
22 wrz 16:59
mioki: nie umiem pomuc przykro mi
23 wrz 20:12
er : Medelejew∞
30 wrz 21:14
pp: πΔΩΩΩΩπ∞≤≥∑∑∑∑≤≤
24 lis 19:47