matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiór wartosci , proszę
Mateusz:
podaj zbiór wartości funkcji y= x2(kwadrat) − 2x − 3
28 maj 22:14
bezendu:
y=x
2
−2x−3 p={2}{2}=1 Δ=(−2)
2
−4*1*(−3)=16
−16
q=
=−4
4
ZW=<−4,
∞
)
28 maj 22:20
Mateusz:
dzięki
28 maj 22:22
bezendu:
28 maj 22:22