| 5 | ||
an= | 2 | |
| 2 |
| 5 | ||
an+1= | n+1 | |
| 2 |
| an+1 |
| 5 | |||||||||||||||
= | = | więc jest geometryczny | |||||||||||||||
| an |
| 2 |
| 5 | ||
an oczywiście | n a nie do 2 ![]() | |
| 2 |
| 5 | ||
an= | n | |
| 2 |
| 5 | ||
an+1= | n+1 | |
| 2 |
| an+1 |
| 5 | ||||||||||||||||
q= | = | = | =cosnt więc jest geometryczny | |||||||||||||||
| an |
| 2 |
cały ułamek zrobiłem do potęgi
dwa razy już zrobiłem to zadanie ( bo nie potrafisz porządnie
zapisać i wychodzą nie porozumienia ) teraz próbuj sama masz pokazane na tych dwóch
przykładach więc do dzieła