matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
maniek1996:
Oblicz obwód trójkąta *γ=120(stopni)
28 maj 19:25
Nienor:
δ=60
o
3
tgδ=
x
b
2
=(3+x)
2
+3
2
3
sinδ=
a
28 maj 19:28
maniek1996:
a b można policzyć tak; α=30 stopni sin α= 3/b wiec b=3/sin α?
28 maj 21:39
maniek1996:
Da się?
28 maj 21:57