matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
maniek1996:
Odległości punktu przecięcia się przekątnych równoległoboku o kącie ostrym 43(stopnie) od jego boków wynoszą 5 i 8. Oblicz pole tego równoległoboku
28 maj 18:24
irena_1:
10
=sin43
0
b
10
b=
sin43
0
wartość sinusa− z tablic P=b*16
28 maj 18:52