Oblicz
Vizardddd: Oblicz cos30 stopni − cos45 stopni / cos60 stopni + cos45 stopni=
28 maj 17:50
bezendu:
| cos300−cos450 | | | |
| = |
| =... |
| cos600+cos450 | | | |
28 maj 17:52
Vizardddd: Mógłbyś dokończyć?
28 maj 17:54
bezendu:
28 maj 17:56
bezendu: Mógłbyś pomyśleć
28 maj 17:56
Vizardddd: Wiem że to jest proste ale coś nie mogę na to wpaść
28 maj 17:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to masz pecha ... zamiast się użalać siadać na czterech literach i myśl
28 maj 17:59
Vizardddd:
28 maj 18:01
Artur_z_miasta_Neptuna:
jak się ułamków nie potrafi dodawać/odejmować
a następnie wyciągać niewymierność z mianownika
to niestety później ma się problemy w szkole z matematyki
28 maj 18:03
Mila:
1) Pomnóż licznik i mianownik przez 2
2)Usuń niewymierność z mianownika
28 maj 18:09