matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Który z podanych ciągów
lenkaa:
Który z podanych ciągów −2, −4, −8 , −16…….. oraz 1, 3, 6, 12…….. jest geometryczny
28 maj 16:55
bezendu:
−4
q=
=2
−2
2*−2=−4 −4*2=−8 pierwszy ciąg jest geometryczny
28 maj 17:03