matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ozwiąż równania bez delty,
Sabina:
(2x−16)
2
=0 wskazówka jak to rozwiązać, tylko bez delty
?
28 maj 13:08
irena_1:
(2x−16)
2
=0 2x−16=0 2x=16 x=8 a
2
=0 tylko, jeśli a=0
28 maj 13:10
aniabb:
2x−16=0 2x=16 x=8
28 maj 13:10