matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
Olga:
Korzystając ze wzoru Cramera znaleźć rozwiązania podanych układów równań
⎧
x+2y+3z=1
c)
⎨
2x+3y+z=3
⎩
3x+y+2z=2
28 maj 11:00
Olga:
czy chodzi po prostu o liczenie W
x
, W
y
, W
z
oraz W i z tego? Podpowiedzcie mi
28 maj 11:05
aniabb:
tak, o to chodzi
28 maj 11:07
Olga:
dziękuję
28 maj 11:10