matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz całkę nioznaczoną
Florka:
dx
Wyznacz całkę nieoznaczoną funkcji ∫
metodą podstawienia
xlnx
28 maj 09:53
Vizer:
t = lnx
28 maj 09:55
Florka:
dx
ale nie bardzo wiem co dalej jak wyznaczyć czy ∫
i co dalej
x*t
28 maj 10:23
aniabb:
t=lnx dt = 1/x dx
dt
czyli ∫
= ln | t | +C = ln | lnx | +C
t
28 maj 11:09